Obżartuchy i opilce - Fabryka Słów

Obżartuchy i opilce

Jacek Komuda

Premiera: 30 sierpnia 2024
ISBN: 978-83-67949-97-2
Oprawa: broszurowa
Liczba stron: 470

 

 

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.

Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do...wiedzy.

 

 

 

Zobacz również:

Warchoły, złoczyńce i pijanice Jacek Komuda

Opowieści Sarmackie:

Bohun Jacek Komuda

Banita Jacek Komuda

Diabeł Łańcucki Jacek Komuda

Czarna szabla Jacek Komuda

Zborowski Jacek Komuda

Wilcze gniazdo Jacek Komuda

Opowieści z Dzikich Pól Jacek Komuda