Obżartuchy i opilce
Jacek KomudaPremiera: 30 sierpnia 2024
ISBN: 978-83-67949-97-2
Oprawa: broszurowa
Liczba stron: 470
Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli.
Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do...wiedzy.
Zobacz również:
Warchoły, złoczyńce i pijanice Jacek Komuda
Opowieści Sarmackie:
Bohun Jacek Komuda
Banita Jacek Komuda
Diabeł Łańcucki Jacek Komuda
Czarna szabla Jacek Komuda
Zborowski Jacek Komuda
Wilcze gniazdo Jacek Komuda
Opowieści z Dzikich Pól Jacek Komuda